Spring til indhold

Temakoncert I - "Musikfolk og folkemusik"

25.09.2019

Køb billet

 

 FøniXensemblet 2019-20 

”Musikfolk og folkemusik” 

Under temaet ”Musikfolk og folkemusik” tager FøniXensemblet fat på at fortælle de mange spændende historier om, hvordan folkemusikken har inspireret og fundet vej ind i den klassiske musik. 

I den første af årets koncerter får vi besøg af harpenisten Tine Rehling, som også gæstede os sidste år med en spændende og anderledes koncert. Denne gang får vi en række værker, som alle har rødder i folkemusikken. 

Britten – gamle sange i moderne indpakning 

En af de komponister, som har fundet mest inspiration i den gamle folkemusik er Britten, som bl.a. har arrangeret en række af de mest elskede, engelske folkesange og iklædt dem et helt moderne udtryk Bl.a. arrangerede han en håndfuld af dem for netop harpe, som vi skal høre. 

Jazzkomponist for harpe og violin 

Den anerkendte jazzpianist Chick Corea forbinder man ikke umiddelbart med folkemusik, men han har faktisk skrevet nogle folkemusik-inspirerede sange, som er arrangeret for violin og harpe til lejligheden. 

Piazzolla – den moderne tangos mester 

Piazzolla har siden 1990’erne fået tangoen ind på de klassiske koncertscener med hans sammensmeltning af den oprindelige folkemusik og mere klassiske former. Kombinationen er umiddelbar, fængende og sanselig. Ved koncerten får vi uddrag af hans suite ”Histoire du Tango” 

Onsdag den 25.sept. kl. 19.30 på Musikhuset Elværket, 4300 Holbæk 

Entré: 185 kr. UNGE 12-18 ÅR 90,- STUDERENDE (studiekort) 90,- BØRN U.12 GRATIS 

Billetter via Place2book.com eller ved indgangen fra 19.00 Feedback

Sidst opdateret

07.11.2019

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager